Innehåll

Publicerad

Hämeen ammattikorkeakoulu

LuomuHäme Visio 2030 - hämäläisen luomun tiekartta -julkaisu

Julkaisussa on esitelty hämäläisen luomun tuotantoa, jatkojalostusta ja luomun käyttöä ammattikeittiöissä. Teos sisältää tuotantotilastojen ja haastattelujen avulla kerättyä tietoa luomun nykytilasta Hämeessä, minkä pohjalta on luotu raaka-ainelähtöiset Pellolta pöytään -polut.

Skriftligt arbete

Fr.o.m.

Börja med en gång
Online
Luomun osuuden kasvattaminen on EU:n ja Suomen maatalouspolitiikan strateginen tavoite ja sitä varten on laadittu sekä kansallisia että alueellisia kehittämissuunnitelmia. Hämeessä luomutuotannon nykytilaa ja tarvittavia kehittämistoimia on selvitetty Euroopan Unionin maaseudun kehittämisrahaston rahoittamassa Luomussa vara parempi -hankkeessa vuosina 2019-2021. Hankkeen tavoitteena oli lisätä luomutuotantoa, luomutuotteiden jalostusta, saatavuutta ja käyttöä Hämeessä. Hanke toteutettiin tutkimuksen, koulutuksen ja neuvonnan yhteistyönä. Hanketta koordinoi Hämeen ammattikorkeakoulu ja muina toteuttajina olivat Luonnonvarakeskus, ProAgria Etelä-Suomi ja Koulutuskeskus Salpaus. Hankkeessa on rakennettu LuomuHäme – Visio 2030 - hämäläisen luomun tiekartta.

Innehåller

  • LuomuHäme Visio 2030 - hämäläisen luomun tiekartta

    Skriftligt arbeteFr.o.m.

    Online
    Börja med en gång
    Öppna

Förtydligande information

Språk

Finska

Arrangör

Tavastlands yrkeshögskola

Hämeen ammattikorkeakoulu