Kurssi
Julkaistu
(Päivitetty )
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
Hoitotyön perusteet (nonstop)
1 op
Ilmoittautuminen ohi
Verkossa
Hoitotyön aseptiset toimintaperiaatteet (infektioiden torjunnan perusteet, käsihygienia ja aseptinen työjärjestys)
Hygieniassa avustaminen
Vitaalielintoimintojen tarkkailu (verenpaine, pulssi, hengitys, lämpö, kipu ja tajunta)
Erittämisen tarpeista huolehtiminen (virtsarakon kerta- ja kestokatetrointi, suolen toiminta)
Ravitsemuksesta ja nestetasapainosta huolehtiminen
Vierinäytteiden ottaminen (hemoglobiini, verensokeri, virtsanäyte, nielunäyte)
Laskimoverinäytteenotto
Ihon kunnon tarkkailu ja painehaavan ennaltaehkäisy
Hoitotyön eettiset periaatteet osana ammatillista kohtaamista
Hätäensiavun toimintaperiaatteet
Potilassiirtojen ergonomiset perusteet
Lisätiedot
Kysy lisää opintomaksuista ja ilmoittautumisesta: avoinamk@jamk.fi
Kysy lisää opintojen sisällöstä: Tuija Hakala (etunimi.sukunimi@jamk.fi)
Opintojaksolle voi ilmoittautua nonstop-periaatteella. Opintojakson voi suorittaa ajalla 13.1.-31.7.2025. Ilmoittautuminen päättyy 15.6.2025. Nonstop-opintojakson ilmoittautumiset käsitellään noin viikon sisällä ilmoittautumisen saapumisesta, n. viikosta 2/2025 alkaen (ilmoittautumisia ei käsitellä viikolla 9).
Tämä opintojakso (1 op, teoria) voidaan hyväksilukea opintojaksoon SA00CG27 Hoitotyön perusteet (3 op).
Huomaathan, ettet voi ilmoittautua avoimen amk:n opintoihin, jos sinulla on läsnäolevan tutkinto-opiskelijan opiskeluoikeus Jamkissa (ilmoittautuminen Pepissä).
Mikäli olet työtön työnhakija, lomautettu tai turvapaikanhakija, avoimen opinnot ovat sinulle maksuttomia. Sinun tulee kuitenkin ilmoittautuessasi maksaa opintomaksu ja ja todentaa oikeutesi maksuttomiin opintoihin viikon sisällä. Palautamme tämän jälkeen maksamasi opintomaksun. Ohjeet: www.jamk.fi/avoin/maksuttomuus
Lisätiedot ja ilmoittautuminen
Hinta ja ilmoittautumisaika
Tarkista tieto korkeakoulun sivuilta
Tarkentavat tiedot:
Ajankohta
Koulutusalat
Terveys- ja hyvinvointialat
Laajuus
1 op
1 osa
Koodi
AAA205
Osaamistavoitteet
Lisätietoa