Sisältö

Julkaistu

Helsingin yliopisto

Epäonnistuneen arjen historiaa (Podcast: Avoimella otteella S02E05)

Filosofian maisteri Riku Salpakari kertoo epäonnistuneesta historiasta eli mitä säilykeruokakeittokirjat kertovat suomalaisen arjen historiasta 1960- ja 70-luvuilta.

Sisältö

Alkaen

Heti oppimaan
Verkossa
Suuret yhteiskunnalliset muutokset näkyvät yllättävillä tavoilla pienissäkin asioissa. Kun suomalainen yhteiskunta kävi läpi suurta rakennemuutosta 1960- ja -70-lukujen taitteessa, kaupungistuminen näkyi myös ruokakulttuurissa. Yksi yrityksistä muodostaa uudenlaista arkea kaupungeissa olivat säilykekeittokirjat. Millaisia olivat säilykekeittokirjojen reseptit ja miksi ne jäivät kuriositeeteiksi? Filosofian maisteri Riku Salpakari on kirjoittanut historian alan pro gradu -tutkielmansa säilykekeittokirjoista ja aiitä, miksi säilykkeet eivät juurtuneet osaksi suomalaisten ruokailutottumuksia. Avoimella otteella -podcastin yhdennessätoista jaksossa maisteri Salpakari kertoo säilykekeittokirjoista epäonnistuneen arjen historiana. Jakso on äänitetty lokakuussa 2022.

Sisältää

  • Podcast-jakson tekstivastine

    Kirjallinen aineistoAlkaen

    Verkossa
    Heti oppimaan
    Avaa
  • Epäonnistuneen arjen historiaa

    PodcastAlkaen

    Verkossa
    Heti oppimaan
    Avaa

Tarkentavat tiedot

Kieli

Suomi

Järjestäjä

Helsingin yliopisto

Helsingin yliopisto

Aineisto

https://www.helsinki.fi/fi/helsingin-yliopiston-kirjasto/uutisia-kirjastosta/podcast-avoimella-otteella(Avautuu uuteen välilehteen)

Yhteyshenkilö

Aleksi Peura

avoimellaotteella@helsinki.fi