Sisältö

Julkaistu

Hämeen ammattikorkeakoulu

LuomuHäme Visio 2030 - hämäläisen luomun tiekartta -julkaisu

Julkaisussa on esitelty hämäläisen luomun tuotantoa, jatkojalostusta ja luomun käyttöä ammattikeittiöissä. Teos sisältää tuotantotilastojen ja haastattelujen avulla kerättyä tietoa luomun nykytilasta Hämeessä, minkä pohjalta on luotu raaka-ainelähtöiset Pellolta pöytään -polut.

Kirjallinen aineisto

Alkaen

Heti oppimaan
Verkossa
Luomun osuuden kasvattaminen on EU:n ja Suomen maatalouspolitiikan strateginen tavoite ja sitä varten on laadittu sekä kansallisia että alueellisia kehittämissuunnitelmia. Hämeessä luomutuotannon nykytilaa ja tarvittavia kehittämistoimia on selvitetty Euroopan Unionin maaseudun kehittämisrahaston rahoittamassa Luomussa vara parempi -hankkeessa vuosina 2019-2021. Hankkeen tavoitteena oli lisätä luomutuotantoa, luomutuotteiden jalostusta, saatavuutta ja käyttöä Hämeessä. Hanke toteutettiin tutkimuksen, koulutuksen ja neuvonnan yhteistyönä. Hanketta koordinoi Hämeen ammattikorkeakoulu ja muina toteuttajina olivat Luonnonvarakeskus, ProAgria Etelä-Suomi ja Koulutuskeskus Salpaus. Hankkeessa on rakennettu LuomuHäme – Visio 2030 - hämäläisen luomun tiekartta.

Sisältää

  • LuomuHäme Visio 2030 - hämäläisen luomun tiekartta

    Kirjallinen aineistoAlkaen

    Verkossa
    Heti oppimaan
    Avaa

Tarkentavat tiedot

Kieli

Suomi

Järjestäjä

Hämeen ammattikorkeakoulu

Hämeen ammattikorkeakoulu