Kirjallinen aineisto

Julkaistu

Hämeen ammattikorkeakoulu

LuomuHäme Visio 2030 - hämäläisen luomun tiekartta

Julkaisussa on esitelty hämäläisen luomun tuotantoa, jatkojalostusta ja luomun käyttöä ammattikeittiöissä. Teos sisältää tuotantotilastojen ja haastattelujen avulla kerättyä tietoa luomun nykytilasta Hämeessä, minkä pohjalta on luotu raaka-ainelähtöiset Pellolta pöytään -polut.

Kirjallinen aineisto

31.12.2024

Heti oppimaan
Verkossa

Luomun osuuden kasvattaminen on EU:n ja Suomen maatalouspolitiikan strateginen tavoite ja sitä varten on laadittu sekä kansallisia että alueellisia kehittämissuunnitelmia. Hämeessä luomutuotannon nykytilaa ja tarvittavia kehittämistoimia on selvitetty Euroopan Unionin maaseudun kehittämisrahaston rahoittamassa Luomussa vara parempi -hankkeessa vuosina 2019-2021. Hankkeen tavoitteena oli lisätä luomutuotantoa, luomutuotteiden jalostusta, saatavuutta ja käyttöä Hämeessä. Hanke toteutettiin tutkimuksen, koulutuksen ja neuvonnan yhteistyönä. Hanketta koordinoi Hämeen ammattikorkeakoulu ja muina toteuttajina olivat Luonnonvarakeskus, ProAgria Etelä-Suomi ja Koulutuskeskus Salpaus. Hankkeessa on rakennettu LuomuHäme – Visio 2030 - hämäläisen luomun tiekartta.

Lue aineisto(Avautuu uuteen välilehteen)

Tarkentavat tiedot

Kieli

Suomi

Koulutusalat

Maa- ja metsätalousalat

Tekijä(t)

Outi Vahtila, Annika Michelson

Outi Vahtila, Annika Michelson