Content

Published

Yrkeshögskolan Novia

KompetensBoost turism och restaurang, en handbok för utveckling av kompetensboostar i turism-och restaurangbranschen i Finland

Novia Publikation och produktion, serie P: produktioner

Reading material

Start learning right away
Online
Fokus på kompetenshöjande insatser i Svenskfinland Projektaktörerna är utbildningsanordnare på andra och tredje stadiet samt fria bildningen och alla bidrog med kurser inom sin expertområden. Fokus låg på insatser inom restaurangbranschen, företagande och serviceyrke, språk och kultur, digitalisering och serviceledarskap. I handboken presenteras insatserna, de så kallade boostarna med en kursöversikt, genomgång av genomförande, lärmiljö, administrativa verktyg, bedömning, material, mål, lärdom och tips. En av projektets lärdomar är att undervisningen delvis behövde flyttas utanför det traditionella klassrummet för att locka deltagare. I stället satsade projektet på ”edutainment”, utbildningsevenemang som var både roligt och lärorikt för deltagarna. ”Vi hoppas att handboken kan fungera som en guide för andra som utvecklar kortkurser inom turism- och restaurangbranschen”, säger Maria Engberg, projektledare vid Novia och redaktör för handboken.

Contains

  • KompetensBoost turism och restaurang, en handbok för utveckling av kompetensboostar i turism-och restaurangbranschen i Finland

    Reading materialFrom

    Online
    Start learning right away
    Open

Further details

Language

Swedish

Organiser

Novia University of Applied Sciences

Yrkeshögskolan Novia

Material

https://www.novia.fi/assets/Publikationer/Serie-P-Produktioner/Serie-P-1/2025-Kompetensboost-Handbok.pdf(Opens in a new tab)

Contact person

Maria Engberg

maria.engberg@novia.fi

0447623392