Content

Published

Helsingin yliopisto

Epäonnistuneen arjen historiaa (Podcast: Avoimella otteella S02E05)

Filosofian maisteri Riku Salpakari kertoo epäonnistuneesta historiasta eli mitä säilykeruokakeittokirjat kertovat suomalaisen arjen historiasta 1960- ja 70-luvuilta.

Content

From

Start learning right away
Online
Suuret yhteiskunnalliset muutokset näkyvät yllättävillä tavoilla pienissäkin asioissa. Kun suomalainen yhteiskunta kävi läpi suurta rakennemuutosta 1960- ja -70-lukujen taitteessa, kaupungistuminen näkyi myös ruokakulttuurissa. Yksi yrityksistä muodostaa uudenlaista arkea kaupungeissa olivat säilykekeittokirjat. Millaisia olivat säilykekeittokirjojen reseptit ja miksi ne jäivät kuriositeeteiksi? Filosofian maisteri Riku Salpakari on kirjoittanut historian alan pro gradu -tutkielmansa säilykekeittokirjoista ja aiitä, miksi säilykkeet eivät juurtuneet osaksi suomalaisten ruokailutottumuksia. Avoimella otteella -podcastin yhdennessätoista jaksossa maisteri Salpakari kertoo säilykekeittokirjoista epäonnistuneen arjen historiana. Jakso on äänitetty lokakuussa 2022.

Contains

  • Podcast-jakson tekstivastine

    Reading materialFrom

    Online
    Start learning right away
    Open
  • Epäonnistuneen arjen historiaa

    PodcastFrom

    Online
    Start learning right away
    Open

Further details

Language

Finnish

Organiser

University of Helsinki

Helsingin yliopisto

Material

https://www.helsinki.fi/fi/helsingin-yliopiston-kirjasto/uutisia-kirjastosta/podcast-avoimella-otteella(Opens in a new tab)

Contact person

Aleksi Peura

avoimellaotteella@helsinki.fi