Content

Published

Hämeen ammattikorkeakoulu

LuomuHäme Visio 2030 - hämäläisen luomun tiekartta -julkaisu

Julkaisussa on esitelty hämäläisen luomun tuotantoa, jatkojalostusta ja luomun käyttöä ammattikeittiöissä. Teos sisältää tuotantotilastojen ja haastattelujen avulla kerättyä tietoa luomun nykytilasta Hämeessä, minkä pohjalta on luotu raaka-ainelähtöiset Pellolta pöytään -polut.

Reading material

From

Start learning right away
Online
Luomun osuuden kasvattaminen on EU:n ja Suomen maatalouspolitiikan strateginen tavoite ja sitä varten on laadittu sekä kansallisia että alueellisia kehittämissuunnitelmia. Hämeessä luomutuotannon nykytilaa ja tarvittavia kehittämistoimia on selvitetty Euroopan Unionin maaseudun kehittämisrahaston rahoittamassa Luomussa vara parempi -hankkeessa vuosina 2019-2021. Hankkeen tavoitteena oli lisätä luomutuotantoa, luomutuotteiden jalostusta, saatavuutta ja käyttöä Hämeessä. Hanke toteutettiin tutkimuksen, koulutuksen ja neuvonnan yhteistyönä. Hanketta koordinoi Hämeen ammattikorkeakoulu ja muina toteuttajina olivat Luonnonvarakeskus, ProAgria Etelä-Suomi ja Koulutuskeskus Salpaus. Hankkeessa on rakennettu LuomuHäme – Visio 2030 - hämäläisen luomun tiekartta.

Contains

  • LuomuHäme Visio 2030 - hämäläisen luomun tiekartta

    Reading materialFrom

    Online
    Start learning right away
    Open

Further details

Language

Finnish

Organiser

Häme University of Applied Sciences

Hämeen ammattikorkeakoulu