Julkaistu
Oulun yliopisto
Uniikkia Oulusta – asiantuntija vastaa: Talkkunasta pitsaslaisseihin – ruokakulttuurimme juuret ja huominen
Millainen on suomalaisen ruoan historia, miten ruokaperinteemme ovat syntyneet ja muuttuneet? Yliopistonlehtori Ritva Kylli Oulun yliopistosta kertoo videolla monipuolisesti Suomen ruokahistoriasta sekä kurkistaa myös tulevaisuuteen ja ennustaa, mitä syömme huomenna.
Video
25.3.2025
- 31.3.2027
Tiesitkö, että aatteellista kasvisruoan syömistä esiintyi jo satoja vuosia sitten ja että luonnonmukainen syöminen oli hyvin suosittua ennen ensimmäistä maailmansotaa? Onko ruokavaliomme nykyisin eettistä? Onko perinteinen joulukinkku pian historiaa? Pitsa kotiutui meille jo vuosikymmeniä sitten, mutta millaisia muita kansainvälisiä vaikutteita ruokakulttuurissamme on? Miksi kahvi ja parmesaani olivat kiellettyjä 1700-luvulla? Tällä 10 minuutin tiedevideolla saat vastauksen moniin ruokahistoriaan ja -kulttuuriin liittyviin kysymyksiin. Tule mukaan oppimaan ja innostumaan!
Tarkentavat tiedot
Kieli
Suomi
Koulutusalat
Luonnontieteet
Humanistiset alat
Tekniikan alat
Lääketieteet