Suoritustavat
Opintojakson voi suorittaa joko opetusperiodin aikana suoritettavilla kahdella osakuulustelulla tai vaihtoehtoisesti myöhemmin järjestettävällä loppukuulustelulla. Osallistumalla aktiivisesti opetukseen voi kerätä lisäpisteitä, jotka lisätään osakuulusteluiden tai loppukuulustelun pistemäärään. Opetuskieli on suomi, mutta oppikirja on englanniksi. Tiedekunnan henkilökuntarakenteesta johtuen yhden harjoitusryhmän opetuskieli voi olla tilapäisesti englanti. Ennakkotehtävät on käännetty myös ruotsiksi ja englanniksi ja harjoitustehtävät on käännetty myös englanniksi. Opintojaksolla on mahdollista saada tukea ruotsin kielellä ja ruotsinkielisessä terminologiassa vastuuopettajalta. Kuulustelut voi tehdä joko suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.
Uusintoihin liittyviin loppukuulusteluihin on ilmoittauduttava erikseen. Opintojakson aikana suoritettaviin osakuulusteluihin riittää ilmoittautuminen opintojaksolle.
Kurssin voi myös suorittaa osallistumatta opetukseen.
Arviointimenetelmät ja -kriteerit
Arvioidaan asteikolla 0–5. Arvosana perustuu kurssin loppupisteisiin. Hyväksymisrajana on, että opiskelija saavuttaa loppupisteissä 50 % kuulusteluiden (kaksi osakuulustelua tai yksi loppukuulustelu) enimmäispistemäärästä. Ennakkotehtävistä ja harjoituksista voi saada lisäpisteitä 15 % saakka kuulusteluiden enimmäispistemäärästä. Lisäpisteet ovat voimassa seuraavan vuoden opetuksen alkamiseen asti. Kurssin loppupisteet lasketaan ynnäämällä mahdolliset lisäpisteet kuulusteluiden pistemäärään ja lisäpisteet voivat siten auttaa hyväksymisrajan ylittämisessä.
Oppimista tukevat aktiviteetit ja menetelmät
Infotilaisuus (1 h), aktivoivat luennot (28 h), harjoitustehtävien purkutilaisuudet (24 h), osakuulustelut (4 h) ja omatoiminen opiskelu (n. 90 h). Opetus on toteutettu flipped classroom -opetusmenetelmää soveltaen, jossa jokaisen uuden aiheen käsittely aloitetaan omatoimisella opiskelulla ja kontaktiopetuksen tavoitteena on tukea omatoimista opiskelua. Opetus on jaksotettu syyslukukaudelle siten, että jokainen viikko noudattaa seuraava ohjelmaa: Jokaiselle viikolle on annettu yksi oppikirjan lukua ja näihin liittyvinä kolme ennakkotehtävää Moodle-tenttinä. Ennakkotehtävien ratkaisut on palautettava ennen niihin liittyvää luentoa. Viikko-ohjelmat ovat valmiina Moodlessa jo kurssin alkaessa ja niitä voi halutessaan opiskella myös nopeammassa tahdissa.
Lisäksi jokaisen viikon aiheista on kahdeksan
harjoitustehtävää erillisinä tehtävänantoina, jotka julkaistaan Moodlessa
viikkoa ennen harjoitusten purkutilaisuutta. Viikoittaisena kontaktiopetuksena
on yksi luento sekä yksi harjoitusten purkutilaisuus. Harjoitusten
purkutilaisuudet järjestetään pienemmissä salissa ja jokaisen opiskelijan
harjoitusryhmä ilmoitetaan kurssin alussa.
Kohderyhmät
Molekyylibiotieteiden ja farmasian opiskelijat. Opintojakso on pakollinen farmaseutin koulutusohjelmassa.
Järjestämisajankohta
1.-2. opetusperiodi
Suositeltava suoritusajankohta
Farmaseutin koulutusohjelmassa opintojakso sisältyy 1. lukuvuoden opintohin.
Yhteydet muihin opintojaksoihin
Farmasian 2. lukuvuoden opintojaksoilla edellytetään, että tämä opintojakso on suoritettuna. Tämän kurssin jatkokurssi on PROV-601 Molekyylibiotieteiden ja farmasian orgaanista kemiaa B (5 op). Korvaa aiemmat kurssit 590171 Molekyylibiotieteiden ja farmasian orgaanista kemiaa I (3 op) ja 590395 Molekyylibiotieteiden ja farmasian orgaanisen kemian perusteet (3 op) farmaseutin koulutusohjelmassa.
EQF-tasoalempi korkeakoulututkinto / EQF-taso 6