Julkaistu
Diakonia-ammattikorkeakoulu
Queer-pakolaisuus ja moniperusteinen syrjintä
Mitä on queer-pakolaisuus ja mitä tarkoitetaan moniperusteisella syrjinnällä? Kenen koti -podcast-sarjassa pohditaan keskustellaan moninaistuvan yhteiskunnan erilaisista ilmiöistä, ammattilaisten ja asiantuntijoiden kanssa. Ja kysytään samalla, kenen koti Suomi on 2020-luvulla. Podcastissa pohditaan keinoja siihen, miten kaikki Suomessa asuvat voisivat tuntea yhteiskunnan kodikseen.
Podcast
10.4.2025
Tässä Kenen koti? -podcastin jaksossa sosiaalialan lehtori Sandra Hagman keskustelee väitöskirjatutkija Inka Söderströmin (Helsingin yliopisto) ja Helsinki Pride -yhteisön asiantuntijan Yasmin Yusufin kanssa queer-turvapaikanhakijoiden tilanteesta Suomessa. Keskustelussa tarkastellaan moniperusteista syrjintää, joka syntyy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuulumisen sekä turvapaikanhakijastatuksen yhdistelmästä. Vieraat pohtivat muun muassa Maahanmuuttoviraston käytäntöjä, normatiivisia odotuksia ja kolonialistisia rakenteita, jotka vaikuttavat siihen, miten queer-identiteetit tunnistetaan ja hyväksytään turvapaikkaprosessissa. Esille nousevat myös paperittomuuden haasteet, heteronormatiivisuus sosiaalityössä sekä se, miten valkoisuuden normit voivat vaikuttaa palveluiden saavutettavuuteen. Jakso tarjoaa syvällisen katsauksen siihen, miten intersektionaaliset näkökulmat voivat auttaa ymmärtämään queer-pakolaisten kokemuksia ja tarpeita suomalaisessa yhteiskunnassa.
Tarkentavat tiedot
Kieli
Suomi
Koulutusalat
Kasvatusalat
Taiteet ja kulttuurialat
Humanistiset alat
Yhteiskunnalliset alat
Kauppa, hallinto ja oikeustieteet
Luonnontieteet
Lääketieteet
Terveys- ja hyvinvointialat
Palvelualat
Julkaisija
Diakonia-ammattikorkeakoulu
Tekijä(t)
Työryhmä: Sandra Hagman, Inka Söderström ja Yasmin Yusuf. Tuotanto: Meg Sakilayan-Latvala ja Sandra Hagman (käsikirjoitus ja tuotanto)
Lisätietoa
Tekstivastine: https://dialogi.diak.fi/diakpuheenvuoro43/podcast-episode-1/