Reading material

Published

Hämeen ammattikorkeakoulu

LuomuHäme Visio 2030 - hämäläisen luomun tiekartta

Julkaisussa on esitelty hämäläisen luomun tuotantoa, jatkojalostusta ja luomun käyttöä ammattikeittiöissä. Teos sisältää tuotantotilastojen ja haastattelujen avulla kerättyä tietoa luomun nykytilasta Hämeessä, minkä pohjalta on luotu raaka-ainelähtöiset Pellolta pöytään -polut.

Reading material

31.12.2024

Start learning right away
Online

Luomun osuuden kasvattaminen on EU:n ja Suomen maatalouspolitiikan strateginen tavoite ja sitä varten on laadittu sekä kansallisia että alueellisia kehittämissuunnitelmia. Hämeessä luomutuotannon nykytilaa ja tarvittavia kehittämistoimia on selvitetty Euroopan Unionin maaseudun kehittämisrahaston rahoittamassa Luomussa vara parempi -hankkeessa vuosina 2019-2021. Hankkeen tavoitteena oli lisätä luomutuotantoa, luomutuotteiden jalostusta, saatavuutta ja käyttöä Hämeessä. Hanke toteutettiin tutkimuksen, koulutuksen ja neuvonnan yhteistyönä. Hanketta koordinoi Hämeen ammattikorkeakoulu ja muina toteuttajina olivat Luonnonvarakeskus, ProAgria Etelä-Suomi ja Koulutuskeskus Salpaus. Hankkeessa on rakennettu LuomuHäme – Visio 2030 - hämäläisen luomun tiekartta.

Read material(Opens in a new tab)

Further details

Language

Finnish

Fields

Agriculture and forestry

Author(s)

Outi Vahtila, Annika Michelson

Outi Vahtila, Annika Michelson